Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  CRNA, 20 godina i 1000 crteža - Izložba Jugoslava Vlahovića u knjižari Zlatno runo, otvaranje sutra u 19 sati
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

17. 09. 2024.

Izvor: UNS

CRNA, 20 godina i 1000 crteža - Izložba Jugoslava Vlahovića u knjižari Zlatno runo, otvaranje sutra u 19 sati

Izložba CRNA, dugogodišnjeg ilustratora NIN-a i člana Udruženja novinara Srbije (UNS) Jugoslava Vlahovića, biće održana u beogradskoj knjižari Zlatno runo. Otvaranje je zakazano za sredu, 18. septembra, sa početkom u 19 časova.

Posetioci će svakog radnog dana do kraja oktobra, u periodu od 10 do 20 časova, kao i svake subote, od 10 do 15 časova, imati prilike da vide oko pedeset crteža-ilustracija objavljenih u NIN-u periodu od 2004. do 2024. za kolumnu ''Postekologija'', Dragana Jovanovića.

Jovanović će zajedno sa Vlahovićem i otvoriti ovu izložbu. Karikature koje će biti izložene predstavljaju samo deo stvaralačkog opusa Vlahovića, jer je on u NIN-u objavio više od 1000 ilustracija.

Deo ovih karikatura objavljen je i u Vlahovićevoj knjizi „CRNA“, čiji je glavni lik mačka, koja je predstavljena u različitim ulogama i situacijama.

''Kaže se da mačka ima 9 života, a u Vlahovićevoj knjizi ima ih 120, koliko ima i stranica“, piše u nemačkom izdanju ove knjige, kako prenosi NIN.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi