Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  „Deset muzičkih minuta“ u Kragujevcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

31. 05. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

„Deset muzičkih minuta“ u Kragujevcu

Izložba fotogafija „Deset muzičkih minuta“ fotoreportera „Politike“ i člana UNS-a Anđelka Vasiljevića biće otvorena u ponedeljak 3. juna u Domu omladine u Kragujevcu.

Nakon zapažene izložbe u Domu omladine u Beogradu,, ovaj nagrađivani fotoreporter „Politike“ predstavlja novu postavku, s više od trideset fotografija domaćih i stranih zvezda rok, džez, pop i klasične muzike. Stenli Klark, Stefan Milenković, Lajko Feliks, Bora Đorđević, Bi Bi King  – neki su od njih. Fotografije su pretežno nastale u prethodnih 15 godina na koncertima u Beogradu, i to u toku „deset muzičkih minuta“. To jest, u onom kratkom periodu na početku nastupa, obično merenom uslovnom vremenskom odrednicom „prve tri pesme“, u kojem je fotoreporterima dozvoljeno slikanje.

„Za razliku od oficijelnih muzičkih fotografa koji imaju privilegiju da dobar kadar sa stejdža „jure“ kroz čitav nastup, njihove kolege iz štampanih medija imaju „deset muzičkih minuta“ fore da prenesu atmosferu i emociju“, navodi u katalogu izložbe pisac i sociolog Dimitrije Bukvić.

Anđelko Vasiljević, rođen je u Beogradu, gde živi i radi. Zaposlen je u dnevnom listu “Politika”, a fotografijom se bavi dugi niz godina. Osim objavljivanja radova u matičnoj redakciji, objavljuje fotografije i u nedeljnicima i na informativnim veb sajtovima. Fotografije su mu objavljivane na mnogim naslovnim stranama knjiga, magazina, plakata, omotima CD-ova i publikacijama.

Izlagao je na više grupnih i samostalnih foto-izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Dobitnik je više nagrada za fotografiju, među kojima su i Godišnja nagrada Udruženja novinara Srbije, Nagrada novinske agencije “Beta”, nagrade Međunarodnog festivala “Interfer” za društveno angažovanu fotoreportažu i za sportsku fotoreportažu, nagrada Radio Beograda za objavljene fotografije na sajtu “RTS”, Gran pri Nagrada na međunarodnom foto konkursu “Srbija danas”…

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi