Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Uroš Brkić šampion Centralne Evrope u automobilizmu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

08. 04. 2024.

Izvor: autosrbija.club/UNS

Uroš Brkić šampion Centralne Evrope u automobilizmu

U Nacionalnom češkom auto klubu u Pragu svečano je održano proglašenje šampiona za 2023. godinu u FIA Centralno Evropskom šampionatu, u automobilizmu. Uroš Brkić, inače stručni saradnik emisije Fokus i član UNS-a, jedini je srpski automobilista kome je ove sezone uručena titula šampiona Centralne Evrope.

Sa svojim prototipom NORMA M20F, Brkić je pobeđivao širom kontinenta u klasi E2-CN/SC.

"Ovo mi je treća titula u Centralnoj Evropi i sigurno je da ću se potruditi i naredne godine da je odbranim. Za mene je velika čast biti među najboljima u ovom takmičenju", rekao je Brkić nakon uručenja nagrade.

On je dodao da godina iza njega nije bila laka, naročito jer je "to bila prva godina od kada je prešao iz automobila u bolid".

"Ali sada, sa većim iskustvom i kilometrima iza sebe, siguran sam da će naredna godina biti lakša. Osim ove titule, i godinu dana ranije bio sam šampion Centralne Evrope u kategoriji automobila, a imam i iskustvo kao vicešampion Centralne Evrope u endurans kruznim trkama", rekao je on.

Brkić je istaka oi da će on i njegov tim uskoro organizovati konferenciju za medije, na kojoj će predstaviti planove za naredne izazove.

"Svakako bih iskoristio priliku da se zahvalim svojoj porodici na podršci, pratećem timu, generalnom sponzoru kompaniji Marinkovic Hofmann i AK Galax, kao i svim drugim ljudima i kompanijama koje su me pratile na ovom putu", rekao je Brkić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi