Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Ninusu Nestoroviću nagrada "Radomir Racković", Aleksandru Čotriću specijalna povelja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

27. 09. 2022.

Izvor: Sekcija humorista i satiričara Društva književnika Vojvodine

Ninusu Nestoroviću nagrada "Radomir Racković", Aleksandru Čotriću specijalna povelja

Na crnogorskom festivalu humora, satire i karikature ,,Smeh je preki lek“ u Danilovgradu uručene su nagrade za najbolji aforizam, knjigu i satiričnu priču kao i povenja za najbolju karikaturu.

Nagrada ,,Veljko Rajković“ za najbolji aforizam uručena je Ljubomiru Bulatoviću, nagrada za satiričnu priču Velizaru Radonjiću, a nagradu ,,Radomoir Racković“ za najbolju knjigu između dva festivala dijele Ninus Nestorović, Luka Lagator i Savo Martinović. U ovoj kategoriji specijalne povelje pripale su Aleksandru Čortiću i Radojici Grbi. Nagrada ,,Živko Đurović“ za karikaturu pripala je Lazu Sredanoviću, a specijalne povelje Damiru Novaku i Goranu Čeličaninu.

Ovo je odlučio festivalski žiri koji čine mr Željko Rutović, mr Mirko Jakovljević i Mirsad Radstoder. U Kulturnom centru postavljena je izložba karikatura Luke Lagatora, Darka Drljevića, Vjekoslava Bojata i dobitnika ovogodnišnjih nagrada. U programu, pored dobitnika nagrada, učestvovali su poznati satiričari i aforističari, među kojima i Vladislav Vlagović.

Organizator ovog festivala je Kulturno-informativni centar ,,Bijeli Pavle“ u saradnji sa Centrom za kulturu i razumevanje i podršku Opštine Danilovgrad.

Pre dodele nagrada sve nagrađene primio je predsednik Opštine Danilovgrad Branko Bošković. Svečana sala Kulturnog centra bila je prepuna.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi