Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  UNS sa kolegom Radetom Ugrnićem na 90-ti rođendan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 09. 2021.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

UNS sa kolegom Radetom Ugrnićem na 90-ti rođendan

Najstarijem novinaru u Resavi i članu Udruženja novinara Srbije Radomiru Ugrniću 90-ti rođendan čestitale su juče kolege iz UNS-ovog Kluba novinara "Resava", koji okuplja novinare iz Svilajnca i okoline

„Poželeli smo mu da dočeka stotu“, rekao je Rade Đorđević, koji je sa još dvojicom članova UNS-ovog Kluba novinara „Resava“ posetio Ugrnića. Podsetili su se dogodovština iz višedecenijske novinarske karijere i osvrnuli se na bogatu arhivu Ugrnića u kojoj su tekstovi, fotografije i video zapisi.

Ugrnić je dobio 2018. godine Nagradu za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore.

Jedan od najstarijih članova UNS-a rođen je 1931. godine. Sa 17. godina postao je dopisnik lista „Sport“ za koji je radio sve do gašenja tog lista.

Bio je i dopisnik Radio Beograda, kome je redovno slao priloge za jutarnji program o najaktuelnijim zbivanjima u Resavi. Poslednje uključenje kolege Ugrnića bilo je u aprilu ove godine.

Slao je reportaže za nekadašnje listove „Borbu“, „Politiku ekspres“, zatim „Večernje novosti“, „Poljoprivrednik“, „Pčelar“ i druge.  U televizijskim novinarstvu radio je kao dopisnik RTV Beograd iz Svilajnca, filmskom kamerom.

Do pre tri godine bio je dopisnik regionalnog lista „Novi put“, kao i radija „Mig“ iz Bobova kod Svilajnca.

Rade Ugrnić i dalje sarađuje sa portalom „Resavski poštonoša“ koji je nastavio tradiciju najstarijeg provincijskog lista u Srbiji osnovanog 1871.godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi