Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Dokumentarni film „Mag i ja“ u četvrtak u Domu omladine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

21. 04. 2021.

Izvor: UNS

Dokumentarni film „Mag i ja“ u četvrtak u Domu omladine

Dokumentarni film „Mag i ja“ produkcijske kuće Za media iz Zaječara, koji istražuje vlašku magiju u istočnoj Srbiji, biće premijerno prikazan u četvrtak, 22. aprila u 13 sati u Domu omladine u Beogradu, u okviru Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Urednik produkcije Za media, član UNS-a Dušan Vojvodić, koreditelj filma kaže da je ovaj dokumentarac „jetka i tužna priča o primitivizmu, o ljudima koji trguju nesrećom, o praznoverju koje je poprimilo razmere religije“, te da film na „direktan način ukazuje na zlo koje nam takav ambijent donosi i otvara mnoga bolna pitanja našeg društva“.

„Ono što film čini jedinstvenim je činjenica da smo uspeli da zabeležimo morbidne obrede, koji do sada nikada nisu viđeni, a šokantni su bili i za samu ekipu. Poseban doprinos kvalitetu filma je dao naš kolega i učitelj, direktor fotografije Milašin Marković, koji je nedavno preminuo, pa će premijera filma za celu ekipu biti i tužan događaj, ali i prilika da se podsetimo velikog talenta i znanja našeg prijatelja Milašina“, navodi Vojvodić.

Reditelji dokumentarnog filma „Mag i ja“ u produkciji Za medije iz Zaječara su Milina Trišić i Dušan Vojvodić, dok scenario filma potpisuju Dušan Vojvodić i Bane Jevtić, a fotografiju Milašin Marković i Dejan Todorović. Sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi