Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Srpsko tehnološko čudo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

14. 03. 2011.

Srpsko tehnološko čudo

Svetsko prvenstvo u vaterpolu održava se u Italiji, pokojni Aleksandar – Alimpije Alimpijević, poznati sportski novinar, zadužen za taj sport prati, pa je i red da krene na put da prati našu reprezentaciju.

Godine devedesete, redakcija novca nema ni za avionsku kartu, a o hotelu ne može ni da se sanja. Vaterpolo savez preuzima obavezu da ga povede o svom trošku, a list “Sport” nekako napabirči sitninu za dnevnicu, te on krenu put Rima.

Naravno, nema ni govora o uobičajenom tandemu novinar – fotoreporter, jer za ovog drugog novca ni za lek. Nema se!

Čuveni Alimpije, koji je bio poznat po snalažljivosti i duhovitosti, ponese neki svoj stari fotoaparat, da bar neku sliku uhvati, jer, Bože moj, kakav je to izveštaj bez “fotke”.

Elem, na Svetsko prvestvo stigle svetske sile, između ostalih Japanci, opremljeni najnovijom tehnikom – kamerama za snimanje pod vodom, dok Alimpije ide okolo i slika sa jednim malim polaroid aparatom.

To antikvitetno čudo tehnike Japancima nepoznato, iako japanskog porekla, ali proizvedeno u njihovoj zemlji kada se oni još nisu rodili. Gledaju čoveka kako snima s nekim malim čudom i trk za njim!

- Gospodine, kakav vam je to aparat, mi to nemamo.

- Eh, gospodo, vi zaostajete za srpskom tehnologiom, ovo čudo snima deset metara pod vodom, a nosim ga u džepu, a vidi vas s tolikom skalamerijom, našali se naš kolega.

- Molimo vas, kolega, da pogledamo!

Ne pristaje Alimpije da se odvoji od aparata ni na sekund, jer, Bože moj, ne želi da otkriva srpsku državnu tehnologiju.

Do večeri je bio najpoznatiji novinar u Pres centru.

Anegdotu zapisala Dana Kovačić


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke.
Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi