Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Slobodan Žikić – „Nešto sasvim lično“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

02. 02. 2016.

Izvor: UNS

Slobodan Žikić – „Nešto sasvim lično“

Dugogodišnji novinar „Politike“ i član UNS-a Slobodan Žikić objavio je knjigu „Nešto sasvim lično“.

 

Knjiga je skup kolumni koje je Žikić pisao za jagodinski list „Novi put“.

„Rasterećen obaveze da vodi računa o bilo čijim interesima, da se iz bilo kog razloga kontroliše i samocenzuriše, Slobodan Žikić je započeo da piše kolumne o svemu što se događa u Srbiji na relaciji - vlast i njen narod. Svojim velikim znanjem, elokvencijom, talentom i ogromnim novinarskim i književnim iskustvom, pisao je kako malo ko sme i može“, rekao je recezent knjige Borislav Radosavljević.

Slobodan Žikić rođen je 1948. godine u Jagodini. Kao profesionalni novinar „Politike“ radio je u redakciji ovog lista, ali i kao dopisnik. Izveštavao je iz bivših jugoslovenskih republika i Evrope. Prvu reportažu objavio je u listu „Novi put“ 1968. godine, gde je radio od studentskih dana. Objavio je šest zbirki poezije, knjigu priča, eseja, ogleda, aforizama i više publicističkih knjiga.

Dobitnik je UNS-ove nagrade za jednogodišnji rad i ostvarenja “Svetozar Marković” 1990. godine, nagrade za feljton “Laza Kostić”, 2001. godine, kao i brojnih drugih nagrada i priznanja.

Izdavač: Gambit
Godina izdanja: 2015.
Tiraž: 500
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 149
Povez: Meki
ISBN: 978-86-7624-053-1

Komentari (2)

ostavi komentar
uto

03.05.

2016.

Данило Коцић, новинар - Лесковац [neregistrovani] u 08:02

Слободан Жикић - новинар и писац за пример

Слободан Жикић је био изванредан новинар Политике, али је неким "моћницима" у тој кући сметао. Образован, изузетно талентован за новинарство и књижевност, овом књигом потврдио је оно што смо о њему давно знали. Његов колега из "Политике" Данило Коцић, дугогодишњи дописник тога листа (у пензији)

Odgovori
sre

03.02.

2016.

DINJA [neregistrovani] u 18:33

Dragi prijatelju

Danas je, Slobodane, mnogo vise onih koji ili znaju da citaju ili da pisu. Ti si, kao predstavnik stare garde YU novinarstva i Politike, danas jedan od retkih koji istovremeno zna i da PISE i da CITA. Kao tvoj stari drugar i kolega, iz doba, kada smo iako pravi prijatelji "krili" informacije ti da bi bio prvii u "Politici" a ja u "Novostima", od sveg srca ti cestitam na novoj knjiyi, koju je, vidim, stampao moj sahista Layic. Puno srece i uspeha i naravno novih knjiga. Uveren sam da nove genracije novinara mogle iy Tvojih kolumni mnogo mogle da nauce, pod uslovom da zaju da citaju i izmedju redova. Srdacno Dinja

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi