Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Rajko R. Karišić objektivom zabeležio Grad svetlosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

07. 10. 2024.

Autor: R. K, A.N. Izvor: UNS

Rajko R. Karišić objektivom zabeležio Grad svetlosti

Fotoreporter i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Rajko R. Karišić objavio je knjige “Pariz” i “Roden”. U ovim fotomonografijama sabrane su uspomene iz porodičnog putovanja u Pariz, koje je Karišić zabeležio objektivom.

U knjizi “Pariz”, koju Karišić naziva i “Albumom uspomena”, predstavljeni su brojni delovi Grada svetlosti i ljubavi.

“Imali smo priliku da obiđemo planirana mesta koja su fotografijama obeležena u ovoj knjizi - Albumu uspomena. Naravno, zbog vremenskog ograničenja planovi nisu ispunjeni do kraja ali je to dovoljan razlog da još koji put odemo u Pariz, kako bismo posetili i druge značajne destinacije”, naveo je Karišić.

Knjiga “Roden” je pak posvećena poseti muzeju Ogista Rodena, jednog od najznačajnijih vajara Francuske. Inspirisan onim što je video, Karišić je u ovu fotomonografiju uvrstio fotografije gotovo celokupne postavke iz ovog muzeja.

“Drago mi je da u svakom momentu, listajući ove knjige, možemo da se prisetimo obilazaka muzeja i drugih destinacija, kao i zajedničkog druženja u ovom inspirativnom gradu u koji se svakodnevno sliva prava reka turista iz svih krajeva sveta”, dodao je Karišić.

Obe knjige štampane su u boji, u Grid studiju u Beogradu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi