Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  „Čekajući zoru“ i „ Ima li kraja nesvitanju“- nove knjige Jovana Lakićevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

21. 03. 2022.

Autor: Anđela Momčilović Izvor: UNS

„Čekajući zoru“ i „ Ima li kraja nesvitanju“- nove knjige Jovana Lakićevića

„Ako nisi u stanju da učestvuješ u nekim važnim procesima, možeš bar da kažeš šta o tome misliš, zbog sebe i svojih potomaka“, napisao je Jovan Lakićević, pisac, novinar i član Udruženja novinara Srbije (UNS) u svojoj knjizi „Čekajući zoru“.

 

Knjiga je zbirka članaka, komentara i stihova o političkim, književnim i geopolitičkim temama, objavljenim na crnogorskom portalu IN4S uoči prvih izbora u Crnoj Gori 2020. godine.

On je istakao da se vreme kada je nastajala knjiga poklapa sa predizbornim aktivnostima i protestnim litijama u Crnoj Gori i dodao da će ove promene uticati ne samo na duhovno prosvetljenje, već i na istorijske promene u nekadašnjoj „Srpskoj Sparti“.

Lakićević je istakao da su tekstovi u ovoj knjizi odgovor na aktuelne teme koje su od presudnog značaja za srpski narod.

„Heroji sa Košara“, Crna Gora kao Sveta Gora“, „Srpska Sparta i velika Albanija“, „Poglavnik se stidi Mojkovačke bitke“, neki su od naslova u knjizi.

Na kraju knjige „Čekajući zoru“ nalazi se i posebno poglavlje o druženju sa Mitropolitom Amfilohijem i ilustracije tekstova koje je Lakićević objavio na portalu IN4S.

Lakićevićevo drugo izdanje, je nastavak prve knjige „Čekajući zoru“ pod naslovom „Ima li kraja nesvitanju“ i nastala je takođe u periodu predizbornih i postizbornih aktivnosti u Crnoj Gori.

Kako je rekao, taj period je bio vreme velike neizvesnosti, sa dosta obmana i prevara i vreme izneverenog srpskog naroda u Crnoj Gori i van nje.

Obe Lakićevićeve knjige su hronika aktuelnih istorijskih zbivanja na srpskim prostorima iz ugla novinara.

U knjizi „Ima li kraja nesvitanju“ se pored aktuelnih dešavanja, nalaze i druge teme važne za srpski narod, a naslov knjige asocira na izneverene i razočarane ljude zbog aktuelnih dešavanja.

Jovan Lakićević je rođen 20. januara 1943. godine u Crnoj Gori.

Član UNS-a je od 1975. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi