Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Тужилаштво да утврди зашто је портал ГМ инфо био недоступан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 06. 2020.

Извор: УНС

УНС: Тужилаштво да утврди зашто је портал ГМ инфо био недоступан

Удружење новинара Србије (УНС) позива Тужилаштво за високотехнолошки криминал да утврди да ли је провајдер Норднет починио кривично дело када је онемогућио видљивост портала ГМ инфо с образложењем да је то „због превеликог оптерећења и угрожавања сервера“ или је сајт нападнут.

Портал ГМ инфо прексиноћ и јуче ујутру био је недоступан публици, а информатички тим сајта утврдио је да није било никаквих назнака повећаног саобраћаја, како Норднет тврди.

Јанош Сабо, власник Норднета, за Слободну Суботицу рекао је да је прексиноћ број посета на порталу ГМинфо премашио 64 у секунди, после чега је приступ порталу онемогућен, али да „не може да документује своје тврдње и предочи их редакцији сајта“ која је то захтевала.

УНС позива Норднет да достави прецизан извештај редакцији овог независног медија из Горњег Милановца са подацима одакле је и колика посета била, јер је редакција УНС-у и јавности саопштила да има  "оправдане сумње да је реч о злоупотреби овлашћења над средствима за дистрибуцију медија".

УНС подсећа да је ГМинфо био под хакерским нападима крајем априла и почетком маја ове године када је приступ сајту био отежан, а у једном моменту и онемогућен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси