Насловна  |  Саопштења  |  УНС наставља рад у конкурсним комисијама Министарства културе и информисања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

21. 02. 2020.

Извор: УНС

УНС наставља рад у конкурсним комисијама Министарства културе и информисања

Чланови конкурсних комисија Министарства културе и информисања из Удружења новинара Србије (УНС) наставиће рад у њима пошто је ово Министарство испунило захтеве удружења.

Новим предлогом решења, које је Министарство послало УНС-у, у комисију за пројекте радија изабран је Едиб Хонић, док су из комисија замењени Зоран Величковић, председник Професионалног удружења новинара Србије (ПРОУНС), Данијела Иванковић, председница Друштва новинара Ниша и Слађана Остојић, генерална секретарка ПРОУНС-а, који су се кандидовали као „независни стручњаци“.

Осим Хонића, УНС у комисијама представљају и Оливера Ковачевић, Драгана Пејовић, Слободан Радичевић и Оливера Милошевић.

УНС сматра да ће се учешћем чланова репрезентативних удружења у комисијама обезбедити интерес јавности да добије квалитетан медијски садржај. Чланови УНС-а у комисијама Министарства културе и информисања ће уколико примете било какве злоупотребе у раду напустити комисије и неће потписати записник. 

УНС подсећа да је Министарство културе и информисања расписало девет медијских конкурса на којима је опредељено укупно 274 милиона динара за јавно информисање.

 

Коментари (2)

Остави коментар
пет

21.02.

2020.

Novinar [нерегистровани] у 17:52

Projektno ludilo

Uns je pomagao iste te nezavisne strucnake u privatizaciji kao kupce medija. Sta Vam to sada smeta? Uns konkurise projektima i dobija novac na konkursima gde su u komisijama clanovi Uns-a. Zar nema tu sukoba interesa?

Одговори
пет

21.02.

2020.

Kolega [нерегистровани] у 12:10

Cirkus

Nisu udruženja sindikati pa da budu (ne)reprezentativna. Zakon to ne propisuje. Druga je stvar -- ugled.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси