Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Хапшење Раичевића и Живковића у Подгорици тешко кршење медијских слобода
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 01. 2020.

Извор: УНС

УНС: Хапшење Раичевића и Живковића у Подгорици тешко кршење медијских слобода

Удружење новинара Србије (УНС) противи се притварању главних уредника портала ИН4С Гојка Раичевића и „Борбе“ Дражена Живковића у Подгорици под оптужбом да су изазвали панику и неред у јавности објављивањем лажних вести и тражи да хитно буду пуштени.

Полиција је синоћ ухапсила Раичевића и Живковића због сумње, како је саопштено, да су починили кривично дело изазивања панике и нереда у јавности објављивањем лажних вести да је било експлозије у Вили „Горица“, без претходне провере информације. Управа полиције, после објављивања тих вести, навела је да је реч о мањем електро квару, који је убрзо саниран.

Како јавља ИН4С у 9 сати почело је саслушање Раичевића у Основном јавном тужилаштву, објашњавајући да су у наслову спорне вести ставили знак питања како би истакли да је информација непотврђена.

УНС истиче да је хапшење новинара тешко кршење медијских слобода, као и да се борба против лажних вести не може оправдати њиховим лишавањем слободе.

УНС подсећа да је прошле недеље бивша уредница Фос медие Анђела Ђикановић ухапшена под оптужбом да је објављивање лажне информације, да су припадници специјалне косовске полицијске јединице РОСУ на располагању црногорским безбедносним органима на Бадњи дани, имало за циљ да изазове нереде и панику у јавности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси