Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Функционери да не ометају новинаре у раду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

20. 10. 2018.

УНС: Функционери да не ометају новинаре у раду

Удружење новинара Србије (УНС) истиче да је јучерашњи поступак председника Скупштине града Зрењанина Оливера Митровића на обележавању десетогодишњице одбора СНС-а у Зрењанину, који је онемогућио новинару КТВ телевизије Драгану Шашићу да постави питање, неприхватљив и тражи његово извињење.

Док је јуче потпредседник СНС-а Миленко Јованов одговарао на питања новинара, извештача зрењанинске телевизије КТВ Драгана Шашића је председник Скупштине Града Зрењанина Оливер Митровић  повукао и спречио га да постави питање.

Како је УНС-у рекао Шашић, Митровић га је “грубо повукао за јакну”, рекавши му да не може да постави питање”.

“Када ме је повукао, рекао ми је да могу њему да поставим питање. Поставио сам га, али он је отишао. Нисам био спреман на овакво понашање Митровића.  Са њим никада нисам имао конфликт,  нити сам узимао изјаве од њега. Једини разлог, због којег сматрам да је дошло до овог инцидента је кућa за коју радим,” рекао је УНС-у Шашић.

УНС подсећа да свако има право да буде незадовољан радом новинара и да се због тога може обратити надлежним регулаторним и саморегулаторним телима, као и судским органима, али да мора поштовати њихово право да обављају свој посао.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

24.10.

2018.

Zrenjaninac [нерегистровани] у 12:18

Ima komentara

Ima komentara, ali ih vi sramotno ne objavljujete!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси