Насловна  |  Саопштења  |  УНС наставља са радом у конкурсним комисијама, жали што су остала удружења одбила договор с министарством
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 05. 2018.

УНС наставља са радом у конкурсним комисијама, жали што су остала удружења одбила договор с министарством

Петоро чланова Удружења новинара Србије наставиће рад у комисијама за медијске пројекте Министарства културе и информисања како би се обезбедила контрола буџетских издвајања за медије и осигурао најбољи могући квалитет подржаних пројеката. УНС жали што су НУНС и Асоцијација медија одбили договор са министарством, направљен на основу стратегије коју су представници удружења претходно договорили.

Представници УНС-а, НУНС-а и Асоцијације медија су министарству у понедељак изнели заједнички предлог о повратку чланова ових удружења у комисије, који је министар Владан Вукосављевић прихватио, да би тај договор НУНС и Асоцијација медија само неколико сати касније погазили. 

Заједнички предлог удружења био је да се повећа број њихових чланова у комисијама и да представници удружења провере како су новац поделиле комисије које су већ завршиле рад. Да би овај договор био постигнут, УНС је био спреман да се у корист осталих удружења одрекне једног члана комисија. 

Удружење новинара Србије држи до свог преговарачког кредибилитета и неће порећи дату реч.

УНС није био задовољан првобитном расподелом места у комисијама министарства, јер је као најбројније новинарско удружење у земљи добио само два места, а удружења за која шира јавност није чула и која прошле године нису ни пословала, двоструко више. После разговора у министарству, УНС је добио још три члана комисија, чиме је квалитет тих комисија побољшан. 

Удружење новинара Србије сматра да се само присуством чланова репрезентативних удружења у конкурсним комисијама може обезбедити интерес јавности да добије тачно и правовремено информисање и наставиће да ради на побољшању медијских конкурса на свим нивоима. Чланови УНС-а у комисијама Министарства културе и информисања имају овлашћење да, ако примете покушај злоупотребе конкурса, напусте рад у њима и не потпишу записнике. 

 

У наставку објављујемо биографије наших чланова комисија. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси