Насловна  |  Саопштења  |  УНС поздравља хапшење осумњиченог за претње смрћу Татјани Војтеховски
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 05. 2018.

УНС поздравља хапшење осумњиченог за претње смрћу Татјани Војтеховски

Удружење новинара Србије (УНС) поздравља брзо хапшење осумњиченог за претње смрћу упућене на Твитеру новинарки Татјани Војтеховски. По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду полиција је јуче ухапсила осумњиченог за претње које је Војтеховски добила у среду, за време емитовања емисије „Живот прича. „Претња у првој поруци била је: ‘убићу те курво издајничка’, а у другој, да ће ми ако пријавим одрубити главу издајничку.

То није први пут да ми се прети на такав начин, а оно што је индикативно јесте то што се користи термин да сам издајица“, рекла је УНС-у Војтеховски и додала да поздравља брзу реакцију МУП-а, али да ће ухапшени, након 48 сата бити пуштен.

„Ја не знам како он изгледа, он зна како ја изгледам. Ово што ме неко назива издајицом траје већ годинама у овој земљи. Називана сам издајицом и од највиших представника ове власти и то се одомаћило као нормално и ето разултата. То више није шала и политичко неистомишљеништво, то је опасно“ рекла је УНС-у Војтеховски.

УНС скреће пажњу  да је за кривично дело Угрожавање сигурности из члана 138, став 3 Кривичног законика запрећена казна од шест месеци до пет година затвора ономе ко угрози сигурност новинара претњом. 

 

 

 


 

 

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси