Насловна  |  Саопштења  |  Лоша порука медијима Саше Јанковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 05. 2018.

Лоша порука медијима Саше Јанковића

Удружење новинара Србије (УНС) истиче да је најава лидера „Покрета слободних грађана“ Саше Јанковића да ће када дође на власт најпре сменити Савет РЕМ-а, а затим директоре и чланове Управног одбора РТС-а и РТВ-а, лоша порука и грађанима и новинарима.

Јанковић је јуче на Твитеру објавио свој план активности за „првих годину дана слободе и правде, после смене тоталитарног режима“, чији су приоритети „смена директора и чланова УО РТС због политизације и нестручности и избор људи од интегритета и струке“.

УНС сматра да је ова изјава супротно демократским стандардима по којима слободни медији обављају улогу контролора власти у име грађана, уместо да служе као главни плен политичара по доласку на власт.

УНС подсећа да је таква пракса разлог што се толико грађана разочарало у демократске промене и што је 2012. године дошло до смене власти.  

Коментари (1)

Остави коментар
суб

05.05.

2018.

Вукица [нерегистровани] у 12:45

С. Јанковић и демократија!?

Немогуће је да било ко озбиљан у Србији очекује да С. Јанковић поштује демократске стандарде у било којој области, па ни кад су медији у питању! Срећом, ПСГ је толико далеко од освајања власти, да се Јанковићева твитер-објава пре може схватити као неуспео виц, него стварна претња Јавном сервису, РЕМ-у... (Очигледно је да човек не само да "кубури" са демократијом, него му и "апетит" расте, пропорционално брзини осипања чланства.)

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси