Насловна  |  Саопштења  |  УНС позива на солидарност са Жујовићима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 04. 2010.

УНС позива на солидарност са Жујовићима

Удружење новинара Србије (УНС) апелује на солидарност медија у Србији, новинарских удружења и најшире јавности, са Бранком Жујовићем, дописником Курира из Суботице и потпредседником УНС-а, који је због извештавања о пореском дугу Азотаре из Суботице доживео да му супруга изгуби посао а да њему запрете да му „није место“ у овом граду јер је „дечко себи дао превише слободе“.

Поменуте претње Жујовићу је упутила Сузана Малишановић, супруга Предрага Малишановића, власника Азотаре и предузећа „Азохем“ из Суботице. Сузана Малишановић, која је истовремено и директорка „Азохема“, своје претње Жујовићу пропратила је отказом Жујовићевој супрузи, која тек што је добила посао у „Азохему“. Бахата директорка није се задовољила претњама и одмаздом над породицом суботичког новинара, већ је, дан после јавног протеста УНС-а, нашем удружењу упутила циничан факс у ком тврди да порука да Жујовићу „није место у Суботици“ није претња већ наводно „позитивна порука“. Тобоже, порука Жујовићу да му „није место у Суботици“ новинару је упућена „у позитивном смислу“, да је „њему као познатом новинару место у велеграду а не у Суботици, сходно његовим способностима и склоностима ка новинарству“.

Треба рећи и да је Предраг Малишановић такође члан конзорцијума „Војводина инфо“, власника Суботичких новина, у којима новинари и запослени плате нису примили неколико месеци, а о чему је Жујовић у Куриру такође писао.

УНС позива колеге из медија да се заинтересују за случај Бранка Жујовића и његове породице, како би српска јавност и новинари заједнички показали породици Малишановић да новинари, ни у унутрашњости, ни у Београду, нису лаке мете над којим се локални моћници могу некажњено иживљавати.


  УНС осуђује претње дописнику Курира из Суботице

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси