Насловна  |  Саопштења  |  УНС очекује да полиција заштити шабачку новинарку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 02. 2010.

УНС очекује да полиција заштити шабачку новинарку


Удружење новинара Србије (УНС) од шабачке полиције очекује да заштити новинарку Вечерњих новости Александру Делић, која тврди да јој је сувласник "Гласа Подриња", свештеник Богдан Симанић, претио "да ће јој сломити ноге" због писања о проневерама у листу чији је сувласник.

Делићева је објавила да су Симанић и његов партнер проневерили 4,6 милиона динара, оштетивши "Глас Подриња" и његове мањинске акционаре. Све наводе Делићева је објавила на основу саопштења шабачке полиције.

Симанић и Теодоровић, иначе грађевински предузимачи, купили су "Глас Подриња" за 59 милиона динара 2007. године. После приватизације већина новинара напустила је редакцију "Гласа Подриња".

За Симанића се у јавности чуло 2008. године, када је његова супруга доспела у сигурну кућу због насиља у породици, због чега је правоснажно осуђен, а што је забележено као први случај да жена свештеника пријави злостављање. Шабачка јавност памти и подметање бомбе пред просторије Симанићеве грађевинске фирме.

УНС од полиције очекује брзу истрагу и заштиту колегинице Делић, а од Црквеног суда Епархије шабачке да предузме мере у складу са канонима и прописима Српске православне цркве.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси