Насловна  |  Саопштења  |  УНС тражи објашњење министра Брадића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 01. 2010.

УНС тражи објашњење министра Брадића


Удружење новинара Србије (УНС) од министра културе Небојше Брадића очекује да појасни своју изјаву, објављењу у дневним новинама "Данас" 28. јануара.

Министар Брадић изјавио је да је деловање измена и допуна Закона о јавном информисању "већ видљиво" и да "овај закон не одговара онима који губе позиције стечене манипулисањем, злоупотребама и загађивачима простора јавне комуникације".

УНС подсећа да највећи број новинара, многи универзитетски професори, професори уставног права, медијски експерти и сам заступник грађана нису подржали измене Закона о јавном информисању, па је из министрове изјаве лако закључити да се и они налазе међу људима који су позиције стекли манипулисањем, злоупотребама...

УНС подсећа министра Брадића да је један једини новинар експлицитно подржао усвајање измена Закона о јавном информисању, а уз њега је то исто јавно учинила и једна фолк певачица.

Министар Брадић јавности Србије и новинарима пре свих дугује озбиљно појашњење своје изјаве.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси