Насловна  |  Саопштења  |  Регистар медија - могућност за злоупотребу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

21. 01. 2010.

Регистар медија - могућност за злоупотребу


Удружење новинара Србије (УНС) упозорава државне органе на околност да је више радијских емитера, који немају дозволу за коришћење фреквенције, успело да се упише у Регистар јавних гласила као "интернет радио станица", иако програм и даље настављају да емитују и у етру, а не само на интернету.

При склапању уговора о рекламирању или оглашавању, ови емитери приказују извод из Регистра јавних гласила, доказујући тако да су уписани у регистар и да програм емитују легално, прећуткујући притом праву природу свог уписа у регистар.

На тај начин они додатно побољшавају своју позицију на тржишту, на уштрб легалних емитера, који држави плаћају трошкове закупа фреквенције и остале дажбине.

УНС позива Републичку агенцију за телекомуникације (РАТЕЛ) да изврши проверу Регистра јавних гласила и јавно саопшти које су све нелегалне радио станица уписане у тај регистар.

УНС предлаже да државни органи ограниче право уписа у Регистар јавних гласила електронским емитерима који емитују програм у етру, а за то немају дозволу.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси