Насловна  |  Саопштења  |  КПС малтретира новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

13. 01. 2010.

КПС малтретира новинаре


Удружење новинара Србије (УНС) са својим покрајинским огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) протестује због привођења у полицијску станицу у Урошевцу новинарке Тијане Арсић и сниматеља Драгана Илића, екипе Гласа југа и КиМ радија, који су под оптужбом да су снимали на недозвољеном месту провели у притвору четири сата.

Косовска полицијска служба (КПС) је у 12,30 минута привела колеге Тијану Арсић и Драгана Илића непосредно након што су забележили тренутак када је полиција претресала начелника Косовског округа Горана Арсића, који је био у пратњи министра за КиМ Горана Богдановића. Том приликом специјална јединица КПС-а претресала је и новинарку Вечерњих новости Драгану Зечевић.

УНС позива КПС да поштује међународне стандарде када је у питању слобода новинарског извештавања и право приступа изворима информација.

УНС подсећа да је истој новинарској екипи Гласа југа и КиМ радија 9. децембра прошле године обијен аутомобил поред полицијске станице у Приштини и да починиоци нису пронађени.У марту 2009. године патрола КПС-а код Гњилана зауставила је новинарску екипу ових медија и физички малтретирала сниматеља Бојана Кошанина који се враћао са догађаја. Иако су починиоци овог напада познати и EULEX-у до данас нико није одговарао.




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси