Насловна  |  Саопштења  |  УНС: ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 01. 2016.

УНС: ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ

Удружење новинара Србије (УНС) позива колегинице и колеге на протест испред Владе Србије данас, 14. јануара у 13 сати, због одбијања власти да примени одредбу Закона о јавном информисању која омогућава да непродати медији припадну запосленима. УНС захтева од Владе да хитно обезбеди пренос капитала без накнаде на запослене у медијима који на то имају право.

Новинари у Врању, Бору, Суботици и још 15 градова у Србији на то већ месецима чекају, док њихови медији полако умиру, а Закон о јавном информисању остаје мртво слово на папиру.   

УНС тражи од Владе Србије и премијера Александра Вучића да хитно обезбеде примену закона и смену министара одговорних за неспровођење закона.

Коментари (3)

Остави коментар
чет

14.01.

2016.

otpusteni [нерегистровани] у 13:51

Licemerju nikad kraja

Mi koji smo vec izgubili posao u ovakvoj nakaradnoj privatizaciji smo mesecima ukazivali na to sta ce se desiti ali ste vi tada pricali neku drgu pricu i za nas, iako smo bili vasi clanovi, nije bilo razumevanja. Nekome se zurilo. Nastali problem uopste nije tako jednostavan, jer da jeste, vec bi bila odluka doneta, I stvarno, ima li logike da lice koje je provelo samo jednu godinu u preduzecu moze da je preuzme bez dinara a onaj koji je radio 3o godina nema, zato sto je uzeo akcije u vrednostti od 4 hiljade dinara?

Одговори
чет

14.01.

2016.

bivši novinar [нерегистровани] у 13:24

naknadna pamet ili?

Treba da vas je sramota. Kada smo vas mi iz lokalnih medija upozoravali šta će se doneti privatizacija koju navodnu traži Brisel, vi ste se pravili gluvi i zajedno sa NUNS-om podržali Tasovca i Mirkovića i njihov sraman i protiv ustavan zakon. To ste podržali i sad to imate. Ovaj vaš protest je za mene licemrje. Zahvaljujući vama posle 20 godina ostao sam bez posla i bez šanse da se više zaposlim, a pogotovu nemam nameru da radim u privatnim medijima gde je zabranjen svaki vid sindikalnog udruživanja. Hvala na naknadnoj brizi, ali mi ona ništa ne znači i neće promeniti moj status.

Одговори
сре

13.01.

2016.

DRagan [нерегистровани] у 20:43

Поддршка за протест!

КОлеги новинари ја имате мојата поддршка и од повеќето ваши колеги од Македонија. Да мора да се покаже несогласувањето, и мора да се каже дека новинарите , вистинските новинари имаат стави немаат страв. Тоа е одлика на новинарската професија, и затоа секогаш само новинарите протестираат. Оние кои молчат и не се битни. Новинарска солидарност пред се !

Драган Антоновски новинар,Скопје, Македонија

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси