Насловна  |  Саопштења  |  УНС: МУП да саопшти своју верзију наводног праћења новинара

12. 01. 2016.

УНС: МУП да саопшти своју верзију наводног праћења новинара

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да Министарство унутрашњих послова (МУП) одговори на оптужбе из кривичне пријаве против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић, да је новинарка С. В. тајно и без наредбе суда праћена у децембру 2014. године. УНС такође тражи да МУП одговори и на оптужбе председника НУНС-а Вукашина Обрадовића о томе да је и његово кретање надзирала полиција.

УНС не спори потребу да тужилаштво истражи шта се десило, али сматра значајним да Министарство што пре јавно изнесе своју верзију догађаја, јер је важно да јавност упореди налазе тужилачке истраге са исказом Министарства унутрашњих послова.

Није добро за атмосферу у друштву да јавност чека исход тужилачке истраге и до тада нагађа да ли полиција прати новинаре без налога суда.