Насловна  |  Саопштења  |  УНС: МУП да саопшти своју верзију наводног праћења новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

12. 01. 2016.

УНС: МУП да саопшти своју верзију наводног праћења новинара

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да Министарство унутрашњих послова (МУП) одговори на оптужбе из кривичне пријаве против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић, да је новинарка С. В. тајно и без наредбе суда праћена у децембру 2014. године. УНС такође тражи да МУП одговори и на оптужбе председника НУНС-а Вукашина Обрадовића о томе да је и његово кретање надзирала полиција.

УНС не спори потребу да тужилаштво истражи шта се десило, али сматра значајним да Министарство што пре јавно изнесе своју верзију догађаја, јер је важно да јавност упореди налазе тужилачке истраге са исказом Министарства унутрашњих послова.

Није добро за атмосферу у друштву да јавност чека исход тужилачке истраге и до тада нагађа да ли полиција прати новинаре без налога суда.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси