Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Хрватски полицајци да одговарају за напад на фоторепортера Андреја Исаковића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 10. 2015.

УНС: Хрватски полицајци да одговарају за напад на фоторепортера Андреја Исаковића

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због напада хрватске полиције на фоторепортера АФП-а Андреја Исаковића на српској страни граничног прелаза Бапска – Беркасово и тражи да му буде враћена опрема, а полицајци кажњени.

 

„Између 12 и 12.30 сати на граничном прелазу између Србије и Хрватске  изненада су ме напала два хрватска полицајца, иако сам био на српској страни. Напомињем да нисам ни снимао, већ сам само посматрао и држао камеру. Пришли су хрватски полицајци и рекли 'Ево га још један! Шта ти тражиш овде?', пошто су претходно напали британског камермана. Покушао сам да им објасним ко сам и шта радим ту, као и да извадим легитимацију, а они су ми тражили картице из камере. Нисам им дао јер нисам ништа ни снимао. Покушао сам да побегнем, али су ме сустигли, оборили на земљу, узели камере и бацили у хрватски воћњак како не бих могао да их узмем натраг. Када сам устао, покушао сам да им приђем и тражим да ми врате камере, али узалуд. Био сам тамо због избеглица, има их доста мање него раније - пар стотина. Пуштају их,али слабо (кад дође неки аутобус) у групама, а мигранти су доста нервозни јер пада киша и лоше је време”, рекао је Исаковић УНС-у.

УНС истиче да је колега Исаковић био на задатку, да се уредно представио као репортер и да је хрватска полиција применила силу без икаквог основа, као недавно мађарска полиција према екипи РТС-а на граничном прелазу Хоргош.

УНС очекује да хрватска полиција колеги Исаковићу неодложно врати опрему и  извини му се због неоправдане примене силе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси