Насловна  |  Саопштења  |  УНС Министарству привреде: Шта је резултат надзора над радом Агенције за приватизацију?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

07. 10. 2015.

УНС Министарству привреде: Шта је резултат надзора над радом Агенције за приватизацију?

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да Министарство привреде јавно саопшти резултат надзора над радом Агенције за приватизацију у поступку преноса капитала запосленима у РТВ Врање без накнаде и позива ово министарство да уведе надзор и над радом Агенције у случају преноса капитала запосленима у Радио-телевизији општине Ковачица (РТВ ОК).

УНС истиче да је неколико дана безуспешно покушавао да од Министарства добије одговор на питање који су резултати надзора, као и да је од почетка овог процеса прошло три недеље, а да запослени у РТВ Врање и јавност још увек нису упознати са његовим резултатима.

УНС позива Министарство привреде и да покрене надзор над радом Агенције у случају преноса капитала без накнаде запосленима у РТВ ОК, којима је, иако су спровели процедуру за упис бесплатних удела, Агенција за приватизацију одбила да прихвати документацију.

“Радио-телевизијa општине Ковачица је поступила у складу са упутствима добијеним од стране Агенције, односно расписала је јавни позив за упис акција, припремила документацију запослених и бивших запослених, извршила упис акција и извршила све радње добијене у упутствима Агенције. Проблем је настао у Агенцији за приватизацију која није желела да прихвати документацију”, рекао је УНС-у директор РТВ Ковачица Јан Литавски и додао да „уколико се оваква сарадња са агенцијом настави ЈП РТВ ОК мора да иде у стечај или ликвидацију, што никоме није у интересу“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси