Насловна  |  Саопштења  |  У Деспотовцу општински функционери – медијски стручњаци
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 07. 2015.

У Деспотовцу општински функционери – медијски стручњаци

Коалиција новинарских и медијских удружења позива председника Општине Деспотовац да поништи Решење о именовању стручне комисије за оцењивање пројеката у области јавног информисања, усвојено 16. јула 2015.године, с обзиром на то да није у складу са Правилником Министарства културе и информисања.

За чланове комисије у Деспотовцу именовани су помоћник председника општине, члан општинског већа и директорка Центра за културу (чији је оснивач општина) што није у складу са чланом 20. Правилника, који прописује да се за чланове конкурсне комисије не могу изабрати лица која обављају јавну функцију или су у сукобу интереса.

Указујемо да у Решењу о именовању стручне комисије за оцењивање пројеката у области јавног информисања, објављеном на сајту Општине Деспотовац, нису наведена занимања, нити тренутне позиције чланова комисије, што није у складу са добром праксом транспарентог рада општинских власти.

Подсећамо и да је Коалиција новинарских и медијских удружења указала надлежним органима у Општини Деспотовац на неправилности у тексту Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања. С обзиром на то да оне нису отклоњене, Коалиција, као и у другим, сличним ситуацијама, није предложила своје кандидате за чланове комисије.

Коалиција новинарских и медијских удружења ради опсежан мониторинг спровођења медијских закона и рада независних комисија за суфинансирање медијских пројеката у складу са јавним интересом.

 

Коментари (3)

Остави коментар
пон

27.07.

2015.

Jovan [нерегистровани] у 23:49

Najveca glupost!

Gospodine Mentoviću,
ni jedan član Komisije u Svrljigu, niti je radio, niti radi za bilo koji medij u tom mestu! Proverite činjenice, pa tek onda pišite!
Još manje je istina "da su izmireni preko svojih medija". Suština projektnog finanisranja je u kvalitetu projekata, a to o čemu Vi govorite, nema veze sa suštinom stvari, i kako možete da sudite o tome ko je i koliko ili kako dobio novac, ako niste bili član, pa samim tim niste projekte ni mogli da vidite.
Dakle,mnogo je mogućnosti za javno iznošenje neistine i blaćenje makar i nečijeg pokušaja da sve bude kako treba.
Sram Vas bilo!

Одговори
пет

24.07.

2015.

Радомир Ментовић [нерегистровани] у 11:35

Re: И с т и н а...

У потпуности се слажем са претходником. Замерам му једино што се крије иза анонимуса. Треба им све рећи. У Сврљигу се десила слична појава од чланова комисије састављених по правилнику и препорукама, одређених новинарских и филмских удружења. И десило се што се десило. Сви чланови комисије су измирени преко свог медија за који пишу односно лобирају... Наравно и сви ти медији су се пријавили на конкурс по устаљеној шеми. Медији који нису имали ангажоване чланове слабо су прошли по расподели. Страшна истина...

Одговори
чет

23.07.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 23:19

podrška despotovcu

Ma svaka čast onima koji ne obraćaju pažnju na vaše monitoringe, stručnjake i njihova bezočna lobiranja za pojedine projekte, pretpostavljamo, one u koje mogu "objektivno" da se ugrade.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси