Насловна  |  Саопштења  |  ДНКиМ: Непрофесионалан коментар приштинског портала „Телеграфи“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 09. 2014.

ДНКиМ: Непрофесионалан коментар приштинског портала „Телеграфи“

Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) сматра непрофесионалним и злонамерним коментар приштинског портала www.telegrafi.com, којим се на непрофесионалан начин политика уводи у новинарство и спорт.

 

Приштински "Телеграфи" је у коментару резултата финала кошаркашке утакмице светског првенства између Србије и САД-а у тексту објављеном 14. 9. 2014. године у 22:49 (http://www.telegrafi.com/sport/zoti-ne-qiell-amerika-ne-toke-video-5-0-56598.html) навео како су “Сједињене Америчке Државе по други пут бомбардовале Србију у последњих 15 година”.

У даљем тексту портал наводи: “Почетак је био мотивисанији за Србе. У првим тренуцима Срби су повели са пет поена, али је то само разбеснело Американце. Амерички тренер Крижовски је наредио бомбардовање, које није престало”, наводи се у вести портала “Телеграфи”, једног од посећенијих на албанском језику на Косову.

ДНКиМ подсећа на обавезу новинара да приступа послу са дужном новинарском пажњом и да не сме да се, у било ком облику новинарског изражавања, служи политичком пропагандом или вређањем националних осећања грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси