Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Нелојална конкуренција на медијском тржишту у Зајечару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 08. 2013.

УНС: Нелојална конкуренција на медијском тржишту у Зајечару

Удружење новинара Србије (УНС) позива телевизију „Бест“ да не користи регионалну фреквенцију за сукоб са локалном продукцијом „Za media“ и да све чињенице у вези са конкурсом за расподелу новца медијима у Зајечару објављује поштујући професионалне и етичке стандарде.

ТВ „Бест“ мора бити спремна да поштује Закон о информисању и објави одговор „Za media“-e на тврдње објављене 26. и 27. августа у емисији „Резиме“, што до сада није урадила.

За УНС није прихватљив аргумент да продукције не могу да учествују на конкурсима за финансијску подршку медијима и производњу медијског садржаја, што се управо десило на конкурсу у Зајечару где су  две телевизије - ТВ „Бест“ чији је неформални власник Саша Мирковић, председник Градске скупштине и ТВ „Ф“, фирма Душана Фировића, члана Градског већа, добиле 24 и по од укупно 26 милиона динара. 

УНС истиче да је „Za media“ угледан произвођач телевизијског и документарног програма,  добитник међународних награда и да је за последњих годину дана за документарни филм „Тајна дунавског вилењака“ добио две међународне награде.

Тај пројекат је управо подржало Министарство културе Републике Србије на чијим конкурсима за суфинансирање медијског садржаја равноправно учествују медији који емитују програм и независне продукције. Чак је и Законом о радиодифузији предвиђено да 10 одсто програма јавних сервиса производе независне продукције.

УНС сматра да су неспоразуми због расподеле 26 милиона динара за медије у Зајечару (износ приближан фонду који Министарство културе додељује за суфинансирање медијских пројеката за целу Србију) изашао из оквира професионалне расправе и да је због дисквалификовања продукције „Za media“ створена нелојална конкуренција на локалном медијском тржишту.

Коментари (7)

Остави коментар
суб

28.09.

2013.

ti ne znas ko sam ja ? [нерегистровани] у 00:52

Re: lopovluk

kazete zasluzila je te pare??? ajte molim vas recite mi koliko para duguju gradu za onih hiljadu i vise kvadrata??? kada misle to da plate?? i nemoj te da mi kazete da sadasnji gradonacelmik nije prekrsio zakon time sto je zastupao Tv best i dogovorio sa tadasnjim clanom upravnog odbora i "neformalnim vlasnikom te televizije (a sada predsednikom skupstine ) dokumenat, koje je ostetio grad za te pare koje duguje Tv best i iseckao ogromnu kolicinu novca na male delove koji ce da se isplacuju u narednih ko zna koliko godina! ti delici kada dodju u budzet grada nece ni da se osete... a pare koje su odma dobili su itekako velike...sto samo po sebi kaze da su ostetili gradski budzet!

Одговори
пет

27.09.

2013.

Stari Zajecaracanonymous [нерегистровани] у 17:28

Re: Mafijaska TV

Samo cu reci kuku nama dok je ovaj mafijas tu pored nas, a vama njegovim slugama koji radite na Best TV mogu pitati da li mislite na Boga kad trujete ovaj narod lazima i propagandom !!!

Одговори
пон

02.09.

2013.

Timok [нерегистровани] у 21:09

Re:

TV Best je zasluzila ove godine da joj se isplati tolika suma novca s obzirom na to da dve godine, za vreme rezim Boska Nicica, nije mogla ni dinar da dobije dok su ostali mediji dobijali. Sa druge strane, TV BEst ima oko 70 zaposlenih radnika dok druge televezije, a pogotovu ZA Media mozda dva do tri. Stara Zajecarka

Одговори
нед

01.09.

2013.

уметник [нерегистровани] у 21:58

Углед

„Za media“ као произвођач телевизијског и документарног програма јесте био само и једино у служби режима бившег градоначелника Зајечара, Бошка Ничића и УРС-а .

Одговори
нед

01.09.

2013.

LILIEN [нерегистровани] у 20:46

Ili jesi,ili nisi lav!

"...ТВ „Бест“ чији је неформални власник Саша Мирковић..."

Kako neko može biti neformalni vlasnik?!
Koliko se ja razumem u pravo,ili jesi, ili nisi vlasnik neke stvari,nepokretnosti itd.!
Naše pravo ne poznaje ustanovu "neformalnog vlasnika"!!!

Одговори
нед

01.09.

2013.

SEPTIMUS [нерегистровани] у 17:13

došla maca na vratanca

"За УНС није прихватљив аргумент да продукције не могу да учествују на конкурсима за финансијску подршку медијима "

Zašto onda TV Best nije dobila ni dinara dok je na vlasti bio URS?!

Одговори
пет

30.08.

2013.

новинарчић [нерегистровани] у 20:16

ПО БАБУ И ПО СТРИЧЕВИМА

Да се не лажемо! "ЗА МЕДИА" је све време кампање, а и раније, служила као "разглас" тадашњем градоначелнику Бошку Ничићу и УРС-у у Тимочкој крајини (погледајте уговоре ове агенције и локалних самоуправа)!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси