Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Косовска полиција да обезбеди превод и не дискриминише медије на српском језику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 05. 2024.

УНС: Косовска полиција да обезбеди превод и не дискриминише медије на српском језику

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Косову протестује због тога што на конференцији за новинаре коју су јуче у Регионалној полицијској управи Север у Косовској Митровици одржали министар унутрашњих послова Косова Џељаљ Свечља и директор Косовске полиције Газменд Хоџа, превод на српски језик није био обезбеђен.

Више редакција које извештавају на српском језику пратило је синоћ ову конференцију у вези са операцијом Косовске полиције на подручју општине Звечан. Међутим, остали су ускраћени за превод на матерњи језик.

УНС са својим огранком на Косову истиче да је недопустиво да се новинарима који извештавају на српском језику онемогућава рад, као и да се на овај начин не крши само Закон о употреби језика, већ се угрожава и право на информисање које је загарантовано међународним конвенцијама.

УНС са својим огранком на Косову подсећа да је најучесталији облик угрожавања медијских слобода на овом подручју онемогућавање рада због недостатка превода на српски језик, а да су се са овим проблемом новинари српских редакција, само од почетка године, суочили више пута.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси