Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНВ-УНС: Да одговарају виновници напада на новинаре који су извештавали са протеста у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

08. 03. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и ДНВ-УНС: Да одговарају виновници напада на новинаре који су извештавали са протеста у Новом Саду

Удружење новинара Србије са огранком Друштвом новинара Војводине (ДНВ-УНС) осуђује ометање новинара, сниматеља и фоторепортера од стране појединаца који су протестовали испред Центра за социјални рад у Новом Саду и траже одговорност за виновнике ових напада.

Извештавајући о протесту грађана који подржавају Новосађанку Ану Михаљицу, чије је троје деце, одлуком надлежних органа, одузето, новинарске екипе су претрпеле вербално насиље. Репортерки ТВ Танјуг жена присутна на протесту, која се представила као адвокат Ане Михаљице, прекинула је укључење у програм, рекавши „да ће новинари који лажу видети своје“.

Истовремено, вређани су и фоторепортер агенције Танјуг и дописница Курир телевизије.

Током протеста, педесетак људи је развалило ограду Центра за социјални рад у чијем се дворишту налази Сигурна дечја кућа у којој од новембра борави троје Михаљицине деце, због, према одлуци надлежних органа, занемаривања и потенцијалног насиља у породици. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси