Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да истражи ко застрашује власника КТВ Данијела Радића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

15. 11. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Полиција да истражи ко застрашује власника КТВ Данијела Радића

Удружење новинара Србије (УНС) тражи да полиција пронађе ко је јуче одвио шрафове на точковима аутомобила власника зрењанинске телевизије КТВ Данијела Радића, али и да одговарају особе које су га, како је рекао УНС-у, физички напале прошле недеље.

Радић каже за сајт Удружења новинара Србије (УНС) да месец дана непрекидно трпи притиске.

"Најпре се догодио инцидент у једном локалу у Зрењанину, после којег ме је десеторо људи са секирама и штанглама јурило по граду. У петак ме је такође једна од тих особа вређала и ошамарила двапут. Јуче су ми на два точка од аутомобила одврнути шрафови", додаје Радић за УНС.

Последњи у низу инцидената пријавиће полицији, док је претходне већ пријавио. За ове догађаје сматра да имају политичку позадину и да су повезани са извештавањем КТВ које не иде у прилог Српској напредној странци (СНС).

Ово, како каже, није први пут да су он и његова породица изложени притисцима. Претходно је пријављивао и претње преко друштвених мрежа од људи који су повезани са локалним функционерима.  Ни за ове претње, како каже, нико није одговарао.

УНС истиче да је било какво угрожавање сигурности новинара и медијских професионалаца неприхватљиво и да одговорни за претње и физичке нападе морају бити кажњени.

УНС позива МУП да открије починиоце по пријави, а о овом инциденту Удружење ће обавестити и Сталну радну групу за безбедност новинара.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

15.11.

2023.

Samojed [нерегистровани] у 16:42

Urušavanje novinarstva

"Dobro je" kad UNS brani i političare. Sve u službi kodeksa.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси