Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Претеће упозорење Лазовића новинарима РТС-а неприхватљиво
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 10. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Претеће упозорење Лазовића новинарима РТС-а неприхватљиво

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због претећег упозорења које је народни посланик Радомир Лазовић на јучерашњем скупу "Србија против насиља" упутио запосленима у РТС-у.

Лазовић је на протесту "Србија против насиља"  најпре упозорио новинаре јавног сервиса да не извештавају као новинари телевизије Пинк, а затим је таблу са логом РТС-а која се налази испред ове медијске куће офарбао спрејом у ружичастој боји.

„Имамо једну малу поруку за РТС – ми желимо да радите у интересу грађана. Не желимо да будете Пинк. Видимо да сте постали Пинк, а то не желимо. Сматрајте ово упозорењем", рекао је Лазовић.

УНС сматра да грађани и народни посланици имају право да на протестима изразе незадовољство радом медија и да им то нико не може оспорити, али истиче да су овакве претеће поруке новинарима и медијским радницима неприхватљиве. 

Став УНС-а је да поруке попут Лазовићеве не могу да допринесу унапређењу квалитета медијског садржаја који се објављује на РТС-у нити слободи изражавања.

УНС упозорава да овакве поруке некоме могу да буду покриће за недозвољене притиске и претње новинарима и да су као такве недопустиве, било са које стране политичког спектра потицале.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси