Насловна  |  Саопштења  |  УНС осуђује напад ГО СНС-а у Врању на редакцију Vranje news
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

28. 09. 2023.

УНС осуђује напад ГО СНС-а у Врању на редакцију Vranje news

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због напада Градског одбора Српске напредне странке (СНС) у Врању на редакцију портала Vranje news.

У саопштењу објављеном јуче на сајту ГО СНС у Врању, између осталог, наводи се да је портал Vranje news „гласило терористе и ратног злочинца Аљбина Куртија“, да „оправдава провокатора, ратног хушкача и налогодавца, убицу Срба са Косова и Метохије отвореним признањем тзв. Косова и Косовске полиције“.

Такође, у саопштењу је наведено да је „доста за Србију и њен народ што се српском крвљу жели испровоцирати увлачење Србије у сукоб са земљама чланицама НАТО, али и превише што логистику тој терористичкој замисли дају домаћи медији за које је издаја никад јефтинија“.

Саопштење је уследило након што је портал Vranje news објавио текст: “Курти објавио списак заплењеног наоружања, возила иновца код Бањске”.

УНС истиче да напади попут овог представљају опасност за новинаре. Оваквом праксом локлани одбор СНС-а већ се послужио упућујући раније грубе увреде порталу Инфоврањске.

УНС подсећа да је у заједничкој изјави српских чланица Европске федерације новинара (ЕФЈ), подржаној на Годишњој скупштини ЕФЈ-а, тражено од представника извршне власти, посланика Народне скупштине и других државних и локалних функционера да престану са таргетирањем новинара и употребом увредљивог наратива.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси