Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Председник Општине Бачка Паланка има обавезу да одговара на питања од јавног интереса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

03. 08. 2023.

УНС: Председник Општине Бачка Паланка има обавезу да одговара на питања од јавног интереса

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због начина на који је председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница разговарао са новинарком портала Бачка Паланка инфо Драганом Јовичић Бујак.

УНС подсећа да је посао новинара да поставља питања од интереса за јавност, а дужност функционера да на њих одговарају и тражи да се Шушница извини новинарки.

Подсетимо, тринаестогодишње дете настрадало је у понедељак увече од струјног удара у Бачкој Паланци. Отац детета рекао је за медије да су у протекле две недеље, колико је прошло од олујног невремена, 27 пута контактиране надлежне службе да се уклоне каблови који су висили са бандере, док је комшија испред чије куће се све десило 19. јула поднео захтев да се каблови уклоне.

Новинарка је упитала председника општине Бранислава Шушницу, који је уједно и председник Општинског штаба за ванредне ситуације, колико још оваквих опасних места, на којима су каблови под напоном необезбеђени, у Бачкој Паланци има.

Уз повишен тон, али и неколико пута поновљено „треба да вас је срамота“, Шушница је, између осталог рекао да је „дете изгубило живот, а ви и даље гурате причу, ви и даље постављате питања и даље тражите популарност“.

„Хоћете ексклузивну вест, реците, брате. Хоћете да будете гледани? Реците, бре. Ово је срамота шта ви радите“, рекао је Шушница вичући на новинарку.

УНС истиче да су новинари представници грађана, те да им је посао да у име јавности постављају питања од јавног интереса, а да носиоци јавних власти имају обавезу и дужност да им на та питања одговоре.

УНС подсећа Шушницу да је важно омогућити слободно извештавање о свим темама које су од значаја за локалну заједницу, а посебно о потенцијалним проблемима који би се одразили на безбедност грађана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси