Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Неприхватљиво да радник обезбеђења добије отказ зато што има контакт новинара у телефону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

18. 04. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Неприхватљиво да радник обезбеђења добије отказ зато што има контакт новинара у телефону

Удружење новинара Србије (УНС) је запрепашћено због отпуштања радника обезбеђења у Суботица-трансу А. И. зато што га директор овог јавног предузећа Дејан Љубисављевић сумњичи да је достављао информације у вези са афером „Стартер“ новинару Бранку Жујовићу и тврдње Љубисављевића да је разговор А.И. и Жујовића пресретнут.

– Позвали су ме данас код директора Љубисављевића који ми је одузео телефон и излистао контакте. Пронашао је број телефона Бранка М. Жујовића у именику и рекао ми је да зна да смо се чули, јер је наш разговор био пресретнут – рекао је радник обезбеђења за портал „Вести 024“.

УНС тражи да Тужилаштво за вискокотехнолошки криминал утврди да ли су заиста и по чијем налогу били праћени телефонски контакти радника обезбеђења због сумње да је одавао информације од јавног значаја.

УНС подсећа да радник обезбеђења А.И. уколико је одавао информације од јавног значаја треба да буде заштићен Законом о заштити узбуњивача, а да сви који су одговорни за куповину опреме за Суботица-транс по вишеструко већој цени од стварне, о чему је Жујовић објавио серију истраживачких текстова, треба да одговарају.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси