Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Више јавно тужилаштво у Новом Саду хитно да покрене поступак против особе која је претила новинарки Николин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 02. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Више јавно тужилаштво у Новом Саду хитно да покрене поступак против особе која је претила новинарки Николин

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претње и увреде које је новинарка портала 021 Горица Николин добила поруком на Инстаграму и тражи да полиција хитно пронађе, а да Више јавно тужилаштво у Новом Саду покрене поступак против особе која јој је претила.

Горици Николин је непозната особа са Инстаграм профила „kjuo958“  послала низ увреда и претњи уз линк ка тексту о нерегулисаном коришћењу атељеа у Новом Саду који је писала за портал 021.

Николин је рекла за сајт УНС-а да је ове претње пријавила полицији и да ишчекује реакцију надлежних органа. Истакла је да је чланак о нерегулисаном коришћењу атељеа, због кога је добила претње, у потпуности базиран на провереним чињеницама.

„Прича о атељеима је комплетно поткрепљена доказима. Тиче се врло осетљиве теме, будући да се ти атељеи често користе без икаквог основа. То је као да је неко дошао и рекао „ово је моје“. Тема није нова, јер ово траје годинама, али ја сам прва која је то детаљније истражила“, рекла је.

Николин је истакла да њена редакција настоји да претње пријављује полицији и додала да новинари не треба да се мире са репресијом.

„Немамо луксуз да ништа схватимо олако“, рекла је, додавши да јој ситуацију олакшава подршка одговорног уредника 021 и свих људи са којима ради.

Иначе, ово није први пут да Николин добија претње преко друштвених мрежа. Претње је добила и 2019. године након објављивања текста о неправилностима у раду основне школе у Новом Саду. Поступак у овом случају, каже Николин, још траје.

УНС подсећа да су претње новинарима неприхватљиве и да аутори таквих садржаја морају да сносе одговорност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси