Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: КФОР и ЕУЛЕКС полиција да заштите новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

27. 12. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и ДНКиМ: КФОР и ЕУЛЕКС полиција да заштите новинаре

Удружење новинара Србије (УНС) са Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) осуђује напад на екипу телевизије „Клан Косово“ који се догодио јуче у Зубином Потоку.

Директор телевизије „Клан Косово“ Адриатик Кељменди рекао је за сајт УНС-а да је група маскираних особа у селу Зупче камењем гађала возило у којем су били чланови телевизијске екипе. Када је, како каже, велики камен погодио прозор, повређени су новинарка која је била на месту сувозача и возач.

„Новинарка, новинар, сниматељ и возач извештавали су из села Зупче, у близини Зубиног Потока. У повратку су на путу којим су дошли приметили групу људи са маскама која их је чекала. Кад су прошли близу групе, погођени су камењем. Велики камен је погодио прозор који је пукао и тако повредио новинарку и возача, док новинар и сниматељ који су седели позади нису повређени“, рекао је Кељменди.

У питању су, како каже Кељменди, лакше повреде.

Повређена новинарка и возач су напад јуче пријавили полицији.

УНС и ДНКиМ траже од КФОР-а и ЕУЛЕКС полиције да испитају све околности овог случаја и да је неопходно да се медијским радницима на Косову осигура безбедно радно окружење.

УНС и ДНКиМ истичу да је у кризним ситуацијама посебно потребно да до грађана стижу тачне информације и да је основни услов за то да се новинарима и медијским радницима осигура безбедан рад.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси