Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Прављење спискова неподобних новинара неприхватљиво
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

23. 12. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Прављење спискова неподобних новинара неприхватљиво

Удружење новинара Србије (УНС) поново протестује због објављивања имена новинара као „агената Путиновог режима“ на порталу невладине организације Слободарски савез слободне Србије - ГРУПА ОКТОБАР.

Након што су на овом сајту, на „Листи агената Путиновог режима у Србији“ објављена имена Љиљане Смајловић и Милорада Вучелића, списак је проширен и на њему су се нашли и Миломир Марић и Љубинка Миличић.

УНС понавља да не спори никоме, па ни организацијама цивилног друштва, да критикују рад новинара и да се не слажу са ставовима које они заступају, али подсећа да нико нема право да говор, мишљење, изражавање и опредељење новинара квалификује као страну агентуру и тиме доведе у питање њихову сигурност.

УНС тражи да Слободарски савез слободне Србије - ГРУПА ОКТОБАР са „Листе агената Путиновог режима у Србији“ уклони имена новинара, како не би била угрожена њихова безбедност.

УНС истиче да свођењем рада на састављање спискова неподобних организацијa које тако поступају саме себе дискредитују у демократском друштву.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

23.12.

2022.

Tomislav Kresovic [нерегистровани] у 23:00

Ko podstiče podele medju novinarima u Srbiji?

Bilo kakav spisak novinara u Srbiji i javnih ličnosti zasnovan na ideološkim,verskim,političkim ili geopolitičkim opredeljenjima i izjašnjavanjima je poziv na unutrašnji gradjanski sukob ,stigmatizacije i predstavlja oblik "hladnog rata", nastavak unutrašnjeg nedovršenog gradjanskog rata koji još uvek traje u Srbiji i preko organizacije "Oktobar".Ova akcija smišljena je da stvori razdor i netrpeljivost u novinarskoj profesiji u Srbiji, i ima podršku i izvan Srbije., To je forma autoritarne logike koja insistira na jednostranom pisanju i govoru vezanom za globalne svetske sukobe i interese. Tomislav Kresovic publicista ,član UNS

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси