Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Новинарима За медије омогућити да без претњи истражују илегалне бушотине у Зајечару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

19. 12. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Новинарима За медије омогућити да без претњи истражују илегалне бушотине у Зајечару

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због претњи, увреда и ометања екипе За медије да сними инспекцијску контролу илегалне артешке бушотине у Зајечару.

Како је за сајт УНС-а рекао уредник За медије Душан Војводић, екипа ове медијске куће је намеравала да сними прилог о овој артешкој бушотини, за коју сматра да представља опасност за више чесама у градском предграђу Котлујевцу. Случај су претходно пријавили надлежној инспекцији, са циљем да спрече пресушивање артешких чесама које су проглашене за посебно добро Града Зајечара из 2015. године.

Када су новинари За медије 15. децембра први пут отишли са инспекцијом на лице места, доживели су увреде и непријатности од власника, каже Војводић за УНС. Два дана касније, екипа За медија је, како наводи, покушала да забележи поновну контролу инспекције, када је сниматељу Давору Пујићу уз претње и псовке онемогућено да сними инспекцијску контролу.

Војводић истиче да су за седам година истраживања илегалних артешких бушотина, против новинара За медије подношене бројне кривичне пријаве, а Војводићу је угрожена безбедност одвртањем шрафова на точковима аутомобила.

УНС тражи да полиција идентификује особе које су претиле Пујићу и екипи За медије како би новинари ове медијске куће могли несметано да се баве темом илегалних артешких бушотина, која је од значаја за становнике Зајечара и околине.

УНС подсећа да је важно омогућити слободно извештавање о свим темама које су од значаја за локалну заједницу, а посебно о потенцијалним проблемима који би се одразили на квалитет живота грађана и окружење у којем живе.

 

Видео: За медија

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси