Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Некритичко објављивање делова књиге Звездана Јовановића може да угрози безбедност новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

25. 11. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Некритичко објављивање делова књиге Звездана Јовановића може да угрози безбедност новинара

Удружење новинара Србије (УНС) упозорава да је објављивање делова књиге Звездана Јовановића осуђеног за убиство премијера Зорана Ђинђића у Информеру, у којима се паушално вређају и нападају медији Инсајдер и продукција Б92 и њихови садашњи и некадашњи уредници Бранкица Станковић и Веран Матић неприхватљиво и може угрозити њихову безбедност.

Информер је у тексту „Криминалци и ДОС радили заједно! Звездан Јовановић објавио књигу!“ објавио делове књиге „Вучје стазе“, аутора који је осуђен на 40 година затвора због убиства премијера Србије.

У тексту се наводи и цитат: “Пласирајући годинама разне огавне серијале, типа „Инсајдер“, „Досије“, „Јединица“ и слично из Сорош-Матић продукције, покушавају да оперу спрегу ДОС-ових „корисних идиота“ са вођама “сурчинско-земунског“ криминалног клана. Међутим, све те њихове лажи сам разоткрио и поткрепио доказима који су годинама држани по фиокама и архивима државних институција.” 

УНС упозорава на све учесталију појаву да се у појединим медијима цитирају тврдње и изјаве осуђених за тешка кривична дела без неопходне новинарске пажње.

Непрофесионално је медијски садржај заснован на тврдњи да свако има своју истину, а "оптужени и осуђени право да се бране лажима" некритички објављивати.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси