Насловна  |  Саопштења  |  Осуђујемо претње власнику "Озона" и "Чачанских новина"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 03. 2009.

Осуђујемо претње власнику "Озона" и "Чачанских новина"


Удружење новинара Србије осуђује претње које је јуче у згради Скупштине општине Чачак директор ЈП Градац Војислав Илић упутио власнику радија "Озон", "Чачанских новина" и одборнику Стојану Марковићу.

Војислав Илић је за време заседања градске скупштине најпре добацивао Марковићу док је био за говорницом. Затим му је у ходнику рекао како је његов брат Велимир Илић у болници због текстова које пише и да мора да престане са тим јер ће у противном "да му оде глава".

УНС подсећа да је Војислав Илић у јуну 2006. године, тада као председник Скупштине општине Чачак, на истоветан начин претио Марковићу. За претње није одговарао иако их је тада поновио и у полицијској станици приликом давања изјаве у присуству начелника Милована Петровића.

УНС истиче да Илић треба да поштује слободу медија, да по закону мора одговарати због претњи, али и да Марковић, будући да је истовремено власник медија и одборник, не сме да своје медије користи у политичке сврхе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси