Насловна  |  Саопштења  |  УНС пријавио претње Јелени Зорић, тужилаштво ће поступити по пријави
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

26. 07. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС пријавио претње Јелени Зорић, тужилаштво ће поступити по пријави

Удружење новинара Србије (УНС) пријавило је Сталној радној групи за безбедност новинара и Радној групи за безбедност и заштиту новинара претње које је новинарки Времена и БИРН-а Јелени Зорић и члановима њене породице упутила бивша државна секретарка МУП-а Србије Дијана Хркаловић синоћ у емисији телевизије Хепи.

УНС је добио информацију да ће Треће основно тужилаштво поступити у складу са Обавезујућим упутством које подразумева хитност поступка када су претње упућене новинарима.

Хркаловићева је у поменутој емисији изјавила: "Коначно имамо признање ове Јелене Зорић… Чујем како њен брат прича да је имала проблеме са редакцијом у којој је претходно радила због тога што је прикрила преписку између Дрецуна и неког криминалца, највероватније Кораћа, која је стигла на мејл те редакције".

Обраћајући се УНС-у, Јелена Зорић је рекла да је ово начин Хркаловићеве да јој пошаље претњу и застраши је, спомињући њеног брата, иако за то не постоји ниједан повод већ да се ради о лажи. УНС-у је Јелена Зорић доставила линк ка телевизијском прилогу емитованом на телевизији Н1 о тој преписци, за коју Хркаловићева тврди да ју је прикривала.

УНС је данас реаговао и на објаве Владимира Ђукановића, адвоката Дијане Хркаловић, који је на високим функцијама у правосуђу и владајућој Српској напредној странци, против новинара међу којима је и колегиница Јелена Зорић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси