Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Градоначелник Штрпца Јевтић да не вређа и не дискриминише новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 07. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и ДНКиМ: Градоначелник Штрпца Јевтић да не вређа и не дискриминише новинаре

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) осуђује вређање и дискриминацију новинара Радио телевизије Косова 2 (РТК2) Бојана Томића од стране градоначелника Штрпца Далибора Јевтића.

 

Бојан Томић рекао је за Удружење новинара Србије (УНС) да му је Далибор Јевтић у четвртак када су га сачекали новинари након укључења уживо у програм РТС-а рекао да "само он не може добити изјаву, јер није новинар и непрестано шири неистине".

Томић тврди да је Јевтић уз ове речи одбио да одговори на његово питање поводом акције косовске полиције у Штрпцу, а да је затим дао изјаву осталим новинарима, коју је тада снимила и његова екипа. Као разлог за овакву реакцију, новинар РТК2 наводи прилог о квалитету воде за пиће, који је он направио пре две недеље.

"Изнео сам чињенице и питао грађане, који су тврдили да је квалитет воде у Штрпцу изузетно лош и да вода није за пиће. Вода се допуњује и из реке, а након кише вода је мутна и неисправна. Пробао сам да разговарам на ту тему и са комуналним предузећем и за општином, али нисам успео",  рекао је Томић.

Далибор Јевтић је све демантовао и рекао за УНС да никада у својој каријери није на тај начин одбио сарадњу са новинарима.

"У Штрпцу су јако тешки дани иза нас, а притисак на грађане Штрпца и мене као градоначелника траје већ дуже време, а за тај притисак се користе институције и грађани. Питам се само да ли је ово део тог истог сценарија, јер заиста не знам шта би могао бити повод оваквог напада и најблаже речено неистина господина Томића", рекао је Јевтић за УНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси