Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Нападачи на екипу Бугарске националне телевизије хитно да одговарају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

16. 06. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Нападачи на екипу Бугарске националне телевизије хитно да одговарају

Удружење новинара Србије осуђује напад на екипу Бугарске националне телевизије који се десио уторак у близини рудника Подвирови код Босилеграда и тражи хитну и ефикасну реакцију полиције и тужилаштва како би починиоци у што краћем року одговарали

Новинарка и продуцент Богдана Лазарова, сниматељи Димитар Славов и Николај Андреев и техничар Роберт Вацов заједно са еколошким активистима из Бугарске и Бослиеграда нападнути су док су снимали прилог о загађењу природне средине за које се претпоставља да позиче из овог рудника.

Како је за УНС рекао Димитар Димитров, који је возио новинарску екипу, у близини рудника на путу је био препречен минибус, па су изашли из аутомобиле и наставили пешице.

“Група радника заједно са директором „Босил-метала” Миодрагом Вукајловићем изненада их је засула каменицама. Један камен је погодио и разбио камеру, а мене су ударили песницом у груди”, каже Димитар Димитров.

Део присутних са обе стране покушавао је да смири ситуацију. Новинари и активисти инцидент су пријавили полицији по повратку у Босилеград, пошто, како кажу, на месту сукоба телефонска мрежа није имала домет. 

Након инцидента је дошао и тужилац из Владичиног Хана који је узео изјаве од свих актера. О инциденту је обавештен и генерални конзул Републике Бугарске у Нишу Димитар Цанев који је одмах дошао у Босилеград.

Како је за УНС рекао Иван Николов, председник Културно информативног центра Босилеград, екипа Бугарске националне телевизије имала је седмодневну акредитацију Министарства културе и информисања Републике Србије да снимају прилог о загађивању природне средине.

Из компаније „Босил-Матал“ изјавили су да најоштрије осуђују инцидент који се догодио на улазу у рудник и да Управа сарађује у истрази са свим надлежним органима, а да је у току и интерни поступак утврђивања чињеница.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси