Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Осуђујемо хајку Твитера на новинаре Спутњика
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 03. 2022.

Извор: УНС

УНС: Осуђујемо хајку Твитера на новинаре Спутњика

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује и сматра застрашивањем то што је приватни Твитер налог новинара Спутњика Рајка Мартиновића означен са "медиј сарадник руске државе".

УНС је забринут због таквог означавања приватног налога новинара у Србији и пита како је ова компанија дошла до података о приватном профилу колеге из Спутњика да би га издвојила и на овај начин етикетирала.

Колега Мартиновић рекао је УНС-у да је јуче око 15.30 сати његов налог на Твитеру означен и да је чуо да се то догодило још једном младом новинару из шпанске редакције.

"Деактивирао сам профил. Жао ми је јер је имао 40 000 пратилаца и био је искључиво приватан. Отворио сам Твитер налог 2013. године. Тада сам радио за Б92. Највише сам писао о спорту и свакодневици. Најмање је било политике. Уверен сам да је урађено по пријави. Не по алгоритму", рекао је за УНС Мартиновић.

Мартиновић је УНС-у рекао да је после ознаке коју је Твитер доделио његовом профилу добијао коментаре, али "ништа што нисам доживљавао раније".

"Није било директних претњи, већ прича о пословној лустрацији", каже Мартиновић.

УНС је 25. августа 2021. године тражио одговоре од компаније Твитер у вези са означавањем налога појединих медија у Србији као сарадника Владе Србије, али их до данас није добио.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси