Насловна  |  Саопштења  |  УНС подржао штрајк у РТВ Бор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

25. 08. 2008.

УНС подржао штрајк у РТВ Бор

Удружење новинара Србије (УНС) подржава најављени штрајк у регионалној Радио-телевизији Бор (БРТ) због кашњења у исплати зарада и осуђује покушај давања незаконитог отказа уреднику информативног програма и в.д. председника синдиката Дарку Стојадиновићу.

УНС истовремено тражи да владајуће, али и опозиционе странке у Бору, престану да тежак положај запослених и њихове оправдане захтеве користе у међусобним политичким сукобима. УНС позива колеге у БРТ-у на солидарност због притисака које трпе како од политичких странака, тако и од појединаца из управе ове медијске куће. УНС сматра да перспектива БРТ-а, као и осталих локалних медија у Србији, није у сталном одлагању приватизације него у прилагођавању тржишном пословању и неминовној приватизацији, која их може ослободити од недозвољеног утицаја власти.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси