Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Јагодинска полиција да не упозорава новинаре да не извештавају с протеста
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

04. 12. 2021.

Извор: УНС

УНС: Јагодинска полиција да не упозорава новинаре да не извештавају с протеста

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује поступак полиције у Јагодини која је рано јутрос навела да има овлашћења да упозори уредника и власника портала Централ медиа Горана Јевремовића да ће сносити „законске последице кршења јавног реда и мира у вези са данашњим протестима“, ако се на њима појави.

Јевремовић је УНС-у доставио видео снимак разговора са полицијом која је дошла на његова врата из ког се чује да је полицајцима рекао да је новинар и да извештава са протеста.

УНС подсећа да је Јевремовићу после извештавања са прошлонедељних протеста на раскрсници Ракаљ, где се укрштају путеви Јагодина-Рековац-Крагујевац, стигао прекршајни налог Полицијске управе Крагујевац по којем је дужан да плати 5.000 динара казне због „спречавања обављања саобраћаја“.

УНС тражи од надлежних да утврде ко је наложио полицији да упозорава новинаре да ће бити кажњени уколико буду извештавали са протеста, као и да се са таквом праксом сместа престане.

УНС ће пријавити овај случај Сталној радној групи за безбедност новинара и Радној групи за безбедост и заштиту новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси