Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Открити ко прети редакцији КРИК паљењем и убиством
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 12. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Открити ко прети редакцији КРИК паљењем и убиством

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује претњу новинарима редакције Крик која је упућена у Твитер поруци и тражи од полиције и тужилаштва да открију ко стоји иза речи да ће "запалити и побити" новинаре.

"Једну смо поруку објавили јер је директна претња. Такође, индиректне претње и поруке увредљивог садржаја су стизале. Добијамо их много. Зову нас телефоном и псују. Немам утисак да је то организовано, него да се ради о нестабилним људима на које утиче оно што чују у медијима. Било би ми застрашујуће да су претње које стижу организоване", рекла је УНС-у новинарка КРИК-а Бојана Павловић.

УНС тражи да полиција и тужилаштво у најкраћем року пронађу особу која је послала претећу поруку, а резултате истраге пратиће преко Сталне радне групе за заштиту и безбедност новинара и Радне групе за заштиту новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси