Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да пронађе ко је претукао младог фоторепортера Андрију Вукелића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 11. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Полиција да пронађе ко је претукао младог фоторепортера Андрију Вукелића

Удружење новинара Србије (УНС) најоштрије осуђује физички напад на фоторепортера фриленсера Андрију Вукелића ког су јуче претукле непознате особе и отеле му фотоапарат на скупу који је у Шапцу организовала Српска напредна странка.

УНС је од двадесетогодишњег Вукелића, који је раније као фоторепортер сарађивао са Танјугом, сазнао да је синоћ због повреда које је задобио био у болници у Шапцу и данас наставља лекарске прегледе у Београду.

„Био сам са новинаром и фоторепортером БиБиСија и фотографисао сам. Сви смо били заједно. Колеге су се окренуле јер је њихову пажњу заокупило нешто друго, а ја сам кренуо да фотографишем на другој страни јер сам у једном тренутку видео комешање у маси. Док сам фотографисао напали су ме људи у црном. Крупни момци који су носили црне маске, капуљаче. Ударали су ме песницама, шутирали, ударали коленима. На крају су успели да ми стргну апарат. Био сам опкољен људима“, рекао је УНС-у Вукелић.

Он је објаснио да није пао на земљу и да је у неком моменту чуо да једна особа изговара „Немој, немој, покварићемо скуп“.

УНС захтева хитну истрагу и кажњавање насилника, као и враћање опреме за рад фоторепортеру Вукелићу.

УНС је ужаснут оваквим нападом и случај ће пратити кроз Сталну радну групу за безбедност и заштиту новинара и Владину Радну групу за заштиту новинара.    

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси